İpotekli Kredi

Şekerbank Konut İpotekli İhtiyaç Kredisi 2020

Sponsorlu Reklamlar

Şekerbank Bireysel Finansman Kredisi adı altında müşterilerine konut ipotekli kredi veriyor. Bu makalemizde Şekerbank’ın verdiği ipotekli kredi hakkındaki bazı soruları cevapladık. 

Şekerbank konut ipotekli kredi faizi ne kadar?

Şekerbank konut ipotekli kredi faiz oranı %2,04 olarak belirlenmiş. Bu kapsamda 3-60 ay arasındaki vadelerle kredi kullanabilirsiniz.

Şekerbank ipotekli kredinin özellikleri nelerdir?

Şekerbank bu kredi için sadece konut teminatı kabul ediyor. Başvuru yapacak olan kişiye ait konuta ipotek koyuluyor. Şekerbank ipotek koyduğu evin ekspertiz değerinin yüzde ellisine kadar kredi veriyor. İpotekli kredi kapsamında en çok 100 bin TL kredi kullanabilirsiniz. Şekerbank ipotekli kredi sadece TL cinsinden verilebiliyor. Bu kredi için en fazla 60 ay vade yapılıyor. Faizleri ise şöyle:

Şekerbank konut ipotekli kredinin masrafları nelerdir?

Kullanacağınız kredi tutarının binde beşi kadar kredi tahsis ücreti alınır. Bu kredi BSMV (Banka ve Sigorta Muamele Vergisi)’den muaftır. Aylık faiz tutarının yüzde on beşi kadar KKDF (Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu) ücreti alınır. Şekerbank ipotek koyacağı eve ekspertiz işlemi uygular. Bu işlemin ücretini müşteriden tahsil eder.

Şekerbank ekspertiz ücretleri en 100 Bin TL’lik ev için 1000 TL’dir. Diğer bankaların ekspertiz ücretlerinin gayrimenkul değerine göre değişimini görmek için Bankaların Konut – İş Yeri Kredisi Ekspertiz Ücretleri adlı makalemize tıklayın.

Şekerbank konut ipoteği karşılığı bu krediyi veriyor. İpotek işleminin de bir ücreti bulunuyor. Bu ücret de müşteriden tahsil ediliyor. Şekerbank’ın uyguladığı ipotek tesis ücreti 162.25 TL’dir.

Bu krediden faydalanabilmek için hayat ve konut sigortası da yaptırmak gerekiyor. Hayat sigortası primi müşterinin kullanacağı yaşına, cinsiyetine, kredi notuna göre değişebiliyor. Konut sigortası primi ise konutun konumuna, büyüklüğüne ve değerine göre değişiyor.

Krediye ait masrafları daha detaylı görmek isterseniz bu bağlantıya tıklayınız: https://www.sekerbank.com.tr/bireysel/bireysel-krediler/ihtiyackredileri/bireysel-finansman-kredisi

Şekerbank ev ipotekli kredi başvurusu nasıl yapılır?

Şekerbank ev ipotekli kredi başvurusu için bankanın herhangi bir şubesini ziyaret edebilirsiniz.

Şekerbank ev ipotekli kredi başvurusu için hangi belgeler istenir?

Şekerbank ev ipotekli kredi başvurusu için; nüfus cüzdanı, gelir belgesi teminat göstereceğiniz eve ait tapu belgesi istenmektedir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu